Video: Refleksjoner etter foredraget "Oppgjør med egne begrensninger"

For noen uker siden stilte jeg meg tilgjengelig som foredragsholder for Næringsforeningen i Trondhiemsregionen (NiT). Ikke lenge etter var jeg booket til et av de åpne fredagsmøtene. Jeg valgte å ta med meg det siste foredraget jeg har jobbet med, som adresserer en av de mest destruktive energiene som spiller inn på menneskesinnet. Kraften jeg tenker på, er den grunnleggende frykten for ikke å være nok for en selv og de rundt oss. Frykten for ikke å bli likt, å bli kritisert, bli nedverdiget, og til syvende og sist ikke elsket, er så sterk at den får oss til å legge lokk på egne drømmer, ambisjoner og mål. Når janteloven og andres (velmente?) råd også leder oss bort fra det å gjøre noe ekstraordinært og utenfor ”mainstream”, så er det lett å bare sitte stille i båten og la livet sildre forbi. …men er DU forøyd med det? Er det noen oppgaver eller utfordringer DU gjerne – innerst inne – gjerne skulle ha tatt tak i, utfordret og gjennomført? Er det noe i livet ditt du ikke er fornøyd med, men som du har satt på hold for ”det passer ikke nå”?

Foredraget vekket en del spørsmål og engasjement, og da jeg var ferdig, fikk vi tid til å veksle noen meninger. Det er utklipp fra denne sekvensen som her serveres som en filmsnutt!

Målet med selve foredraget er å inspirere og motivere til nettopp det å utfordre gamle sannheter som begrenser deg, friske opp drømmer og mål, og ta den endelige avgjørelsen om å igangsette nødvendig handling for å materialisere positiv endring for deg – og kanskje teamet, familien eller klubben. Om dette ”oppgjøret” handler om jobb- og karriererelaterte prestasjoner, helseutfordringer, eller samlivsutfordringer, spiller ingen rolle. Myndighet til positiv endring har vi alle sammen i oss, og om mitt foredrag kan gi deg en kickstart, er jeg en lykkelig mann!

Håper du liker filmsnutten!

#video #antigruff #alexanderreitan #foredrag #coach #nit #næringsforeningen

Recent Posts