Adrian Posepilt

Jommen ble det ikke en skikkelig ”inspirasjons-injeksjon” i dag også. Vi, min kjære Elin og jeg, hadde for lenge siden sikret oss billetter til kveldens ”Adrian Posepilt” på Trøndelag Teater, og ned til sentrum bar det, etter arbeidsdagens travle tjas og mas.

Vi, hadde raskt repetert historien om lausungen Adrian som originalt skildres gjennom Kristian Kristiansens tre bøker, med Trondheim på 1600-tallet som ramme. Selv om historien er fiksjon, utspiller den seg blant kjente landemerker og områder i byen vår. Historien gir oss rom til å leve oss godt inn i de forholdene som rådet, både for ung og gammel, fattig og rik.

Regissør Kjersti Haugen og Scenograf Nora Furuholmen har valgt et dypt, grovt og enkelt scenebilde i trappesatser. Sammen med klok lyssetting av Øyvind Wangensteen og noen enkle kasser eller rammer som benyttes til forskjellig symbolikk gjennom forestillingen. I dette scenebildet manøvrerer et dyktig team av skuespillere seg igjennom historien som fikk oss både til å grøsse, ha empati, føle glede og beundring. Selv om Mads Bones gjør en super Adrian, er det ingen i ensemblet som skygger over den neste. Det er gøy å se flotte prestasjoner av ”old-timere” som Helle Ottesen og Harald Brenna.

Jeg synes det var en flott forestilling, og oppfordrer alle som er glade i Trondheim om å snuse opp billetter – om mulig. Jeg ble i alle fall så inspirert at dette ble skrevet…

------

Har du sett forestillingen? Skal du se den? Håper du enten legger igjen din kommentar under her, eller går til Antigruff på facebook og legger igjen din kommentar under linken hit. Med ønske om en inspirerende innspurt på uka!

#adrianposepilttrøndelagteaterantigrufftrondheimkultur

Recent Posts